Won't start - Grizzly Riders - Yamaha Grizzly ATV Forum
 
 
Grizzly Riders Homepage Yamaha Grizzly Forums The Grizzly Garage User Control Panel Register Today It's Free Store  

Go Back   Grizzly Riders - Yamaha Grizzly ATV Forum > Grizzly Forums > Grizzly Electrical & Lighting

Notices

Grizzly Electrical & Lighting Talk about anything with some juice here


» Site Navigation
 > FAQ
 > Garage
» ----------------------
» Other Sites
» ----------------------
» View us On
» Grizzly Riders Swag

» We Support our Troops

» Donate to Grizzly Riders.
If you like this website and would like to give something back in return, you can make a donation. Your donation will be used to pay for site hosting service, software, domains and maintenance costs.


» Hot Topics This Week
Let's see'em - (226 replies)
Grizzly 450 Valve Adjustment Video/Write Up - (30 replies)
RICOCHET Skids installed - (25 replies)
Pink Grizzlys - (24 replies)
Keeping the Grizzly young - (22 replies)
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 06-20-2012, 09:17 PM
New Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Won't start

Hi i am new to this site, i bought an 03 grizzly 660 not too long ago and it would not start. I have since then put on a new starter, 4 gauge wiring from battery to starter, Odyssey PC545 battery, both relays under the seat and starter relay (which fixed the original problem and it would start, but not too long after that my power wire got so hot it melted off the insulation after replacing that noticed the starter wasn"t cranking smoothly so i replaced it.) Have cleaned all connections when ever trying to bypass the relay it wants to weld itself. Also have adjusted the valves. It will only click when i push the button. Any ideas i am lost.

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote

  #ADS  
Advertiser Advertiser is online
Circuit advertisement
 
Join Date: Always
Location: Advertising world
Age: 2010
Posts: Many
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 06-20-2012, 10:06 PM
DODGE57HEMI's Avatar
F.U.B.A.R.
Grizzly of the Month Winner
League of Extraordinary Grizzlymen
Turning Wrenches is Fun!
We see everything!
 
Join Date: Jan 2010
Location: Colorado Springs Co
Posts: 5,584

Thanks: 1,982
Thanked 1,542 Times in 1,046 Posts
Send a message via Skype™ to DODGE57HEMI
Visit DODGE57HEMI's Facebook Visit DODGE57HEMI's YouTube
Default

Dont know much about the 660s but how does your ground wires look both the battery and on the fuse box?
__________________
09 Grizzly 700,04 Ram QCSB Hemi,

Please don't be the one to ruin it for the rest of us!!!

Here on the GR we like to dress for the crash and not the ride!
*CLICK FOR COLORADO TRAIL LAWS AND RIDE INFO*



Growing old is inevitable, growing up
is optional!
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 06-20-2012, 10:23 PM
New Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

all fuses are good, ground wire is new and connections are good and clean.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 06-20-2012, 10:39 PM
DODGE57HEMI's Avatar
F.U.B.A.R.
Grizzly of the Month Winner
League of Extraordinary Grizzlymen
Turning Wrenches is Fun!
We see everything!
 
Join Date: Jan 2010
Location: Colorado Springs Co
Posts: 5,584

Thanks: 1,982
Thanked 1,542 Times in 1,046 Posts
Send a message via Skype™ to DODGE57HEMI
Visit DODGE57HEMI's Facebook Visit DODGE57HEMI's YouTube
Default

Hmmm no so sure possibly a bad fuse or fuse block....
__________________
09 Grizzly 700,04 Ram QCSB Hemi,

Please don't be the one to ruin it for the rest of us!!!

Here on the GR we like to dress for the crash and not the ride!
*CLICK FOR COLORADO TRAIL LAWS AND RIDE INFO*



Growing old is inevitable, growing up
is optional!
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 06-20-2012, 11:00 PM
DU08Grizz's Avatar
"Rock Spider"
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Saginaw, MN
Posts: 356
Thanks: 6
Thanked 87 Times in 64 Posts
Default

The only big current draw that would heat up a 4 gauge wire and melt the insulation would be the starter, but you replaced that...so now you say it just clicks? or does the wire still get hot? Could be the big current drain messed up the starter relay or solenoid, maybe time to get a good wiring schematic and start tracing wires. Does it have a winch? thats a big amp draw, and it could have a bad contactor or switch.....if you have one, that is.
__________________
2008 Ducks Unlimited EPS 700, 1.5 wheel spacers, ITP rims with 26" Mudlite XTRs, full Ricochet skids, ODI rogue grips, 2R exhaust tip, UTV inc sheave,18g greaseless rollers,EPI orange spring, XTX belt,Warn 2k with synthetic rope and hooksaver. Rox Speed FX bar/riser combo, fender flares
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 06-20-2012, 11:08 PM
DPrivett's Avatar
"Yea I Probably Broke It"
Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Birmingham, AL
Posts: 29

Thanks: 1
Thanked 5 Times in 3 Posts
Visit DPrivett's Facebook
Default

Just putting my 2 cents in, I have an 05 660 same problem replaced the power wire haven't replaced the ground...but get a new starter relay charge your battery and try and start make sure all connections are tight put a multimeter on your battery and see if it is charging while your grizz is running my problem was my battery wasn't charging (i would get 3-4 starts then back to the clicking) and the low charge while trying to start was ruining my starter relay...so now I am replacing my voltage reg. and stator...hope this helps took me a while to realize what was happening to mine you might have the same problem.
__________________
2005 Yamaha Grizzly 660 SE
Stage 1 cam, AMR stage 3 CDI, DynoJet stage 1 jet kit, HMF pro series, E-3 Spark plug, ITP C-series wheels, ITP 589 tires
2500lb warn winch, K&N with prefilter, custom audiotube, custom scuba gear, HIDs, Glow Shift Tach & Volt Gauges
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to DPrivett For This Useful Post:
DU08Grizz (06-20-2012)
  #7 (permalink)  
Old 06-21-2012, 07:18 PM
New Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

all fuses are good, burnt up factory power wire to the starter relay so i replaced all the wiring from battery to starter. Battery is brand new and charged reading 12.62 and doesn't drop too much when hitting start button, something happened yesterday and it wont click now so i will probably get a new starter relay and go from there. There is no winch or lights for big current draw.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 06-21-2012, 09:07 PM
New Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

accidentally hit the kill switch but moved it back to run but i still only get a click whenever i hit the start button, have went over wiring with a voltmeter and my ground is good and getting 12.66 all around
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 06-30-2012, 10:30 AM
mud lawdawg's Avatar
Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 544
Thanks: 0
Thanked 163 Times in 106 Posts
Default

I know you said you replaced the battery. But try with a new battery. Make sure to charge it good before install. I think you have a bad battery. I believe the battery should read 13.2
__________________
Texas Mud Hole Patrol
2008 Grizz 700
12" SLC lift
29.5 laws
Custom Rad
Snorks
LED strobe lights
/// Clutch
PC3
Here is a video of mine with a slipping belt..wet clutch gasket had failed and was leaking oil into the cvt..
http://youtu.be/wlN-py8eUFk

TMHP Videos
http://youtu.be/34uV3GVN8Mg
http://youtu.be/VTS86CCTty4
http://youtu.be/D7Q0jJHgqSE

Wifes
2007 700 SE
2" HL lift
29.5 Laws
custom Rad
Snorks
LED strobes
Custom Radio
http://youtu.be/2wvh3K4CtFE
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 06-30-2012, 01:35 PM
DU08Grizz's Avatar
"Rock Spider"
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Saginaw, MN
Posts: 356
Thanks: 6
Thanked 87 Times in 64 Posts
Default

12.62 volts is fine with the quad off and the battery charged, the big thing to watch is the drop when you hit the starter, if it goes to 9 volts or below, the battery can't take the load,and needs to be replaced.
__________________
2008 Ducks Unlimited EPS 700, 1.5 wheel spacers, ITP rims with 26" Mudlite XTRs, full Ricochet skids, ODI rogue grips, 2R exhaust tip, UTV inc sheave,18g greaseless rollers,EPI orange spring, XTX belt,Warn 2k with synthetic rope and hooksaver. Rox Speed FX bar/riser combo, fender flares
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
start



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


» Hot Topics
Let's see'em - (226 replies)
Grizzly 450 Valve Adjustment Video/Write Up - (30 replies)
RICOCHET Skids installed - (25 replies)
Pink Grizzlys - (24 replies)
Keeping the Grizzly young - (22 replies)

All times are GMT -4. The time now is 02:23 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2011 Grizzly Riders